Mitä tehdä, kun ei jaksa odottaa?

Jos olet joskus leiponut tai pelannut nettikasinolla, tiedätkin, että leivonnan lisäksi hyvä pelikokemus vaatii tietyt ainesosat, kuten hieman jännitystä odotellessa lopputulosta ja myöhemmin makeaa onnistumisen iloa tai vaihtoisesti karvaan pettymyksen nielemistä. Odottaminen kuuluu molempiin ja tietynlainen kärsivällisyyden opetteleminen onkin hyväksi sekä elämässä yleensä, että myös leipomisessa ja pelaamisessa. Mitäpä sitten tehdä kun odottelet kakun paistumista tai omaa vuoroasi? Moniakin asioita, riippuen siitä paljonko aikaa sinulla on käytettävissä.

Siivoaminen toimii aina

Erityisesti leipomisen jälkeen saattaa keittiössä olla melkoinen sotku ja useampi tiskiä vaativa kulho tai kuppi. Tehokkaita minuutteja saa kulumaan, kun asettelee nämä joko likoamaan tiskausta varten tai suoraan astianpesukoneeseen. Pöydät voi pyyhkiä jauhoista puhtaaksi ja käytetyt raaka-aineet asetella takaisin omille paikoilleen. Kun tämä on tehty ja jos aikaa on vielä jäljellä, voi pyyhkiä pölyjä tai vaikkapa imuroida pikaisesti. Siivoaminen palkitsee aina jälkeenpäin. Se tekee herkuttelustakin nautinnollisempaa kun tietää, että likaiset astiat ja muut on jo hoidettu pois tieltä. Jos leivot vieraita varten, on myös mukavampaa kun ei tarvitse stressata tiskialtaaseen tungetuista kipoista tai likaisista pöydistä. Vieraita odotellessa voit myös kattaa pöydän tai asetella tarjoiluastiat valmiiksi odotellessasi kakun kypsymistä.

Liikunta auttaa purkamaan paineita

Olitpa sitten istunut pitkään kyyryssä pöydän ääressä, koristellut leivoksia keskittyneesti tai vatkannut raivoisasti, pieni liikunta odotellessa piristää melkoisesti ja saa ajan kulumaan paljon nopeammin. Hyppää vaikka narua, joogaa kymmenen minuuttia, tee vatsarutistuksia tai punnerruksia. Liikunnasta tulee paitsi hyvä mieli, niin se kiihdyttää myös aineenvaihduntaa ja sitä kautta voit kokea, että ansaitset herkkutteluhetkesi ehkäpä vielä vähän enemmän. Hikeen asti itseään ei tarvitse rehkiä, mutta pienikin hetki liikuntaa on aina parempi kuin ei mitään.

Kirjoita sähköposti tai tee loppuun keskeneräinen homma

Onko sinulla ollut pitkään tarkoituksena lähettää työsähköposti, jota et ole ehtinyt viimeistelemään tai kirjoittaa vanhalle vaihto-oppilas kaverillesi jo pidemmän aikaa, mutta se unohtuu aina tai jotain muuta tulee tielle? Nyt on loistava tilaisuus käyttää hetki siihen, että tekee loppuun jonkin pienen keskeneräisen homman, joka on jo pidemmän aikaa odotellut. Sähköpostin kirjoittaminen on nopeaa puuhaa, mutta siinä saa kuitenkin aikaa kulutettua sen verran, että odottelu ei tunnu kärsimykseltä.

Meditoimalla parempi keskittymiskyky

Leipominen on keskittymistä vaativaa puuhaa ja odotellessa voi olla hyvä vaikka istahtaa lattialle ja pitää pieni palauttava meditaatiohetki. Tekee hyvää olla vain itsekseen omien ajatustensa kanssa, keskittyä kuuntelemaan omaa hengitystään ja sisäistä ääntään. Jo viisi minuuttia voi tehdä ihmeitä keskittymiselle ja yleisen hyvinvoinnin paranemiselle. Meditoimalla saa helposti myös selkeytettyä tavoitteensa loppupäivälle ja organisoitua aikataulunsa, mitä se sitten vaatiikaan.

Lukemalla ajankulu unohtuu tehokkaasti

Onko sinulla odottamassa kirja, jota olet iltaisin liian väsynyt lukemaan, mutta haluat kuitenkin saada sen joskus luettua. Nämä pienet odottelun hetket ovat loistava tapa päästä muutama sivu kerrallaan eteenpäin. Kirjat ovat kuitenkin monesti mukaansatempaavia ja ajankulu unohtuu helposti kokonaan, joten ajastin on hyvä asettaa muistuttamaan siitä, että kyseessä oli todellakin melko lyhyt tauko ja uunissa odottava kakku on kohta kärähtänyt.

Ei ole koskaan huono aika juoda viiniä

Jos takanasi on rankka leipomisrupeama ja hankala pitkä päivä, voit huoletta unohtaa tiskit ja likaiset pöydät, rentoutua, istahtaa sohvalle ja ottaa lasin viiniä. Monet leivonnaisetkin maistuvat paremmalta hyvän viinin kanssa ja niiden valmistumista odotellessa voi maistella, päästä tunnelmaan ja rentoutua. Olet sen varmasti ansainnut!